fbpx

Signaltjänster för forextrading

Signaltjänster för automatisk valutahandel

Detta är en hybrid mellan automatiserad handel (robothandel) och signaltjänster för manuell handel. Man får här trades automatiskt lagda på sitt tradingkonto precis som när man kör en egen tradingrobot, men man slipper allt mixtrande med inställningar och övervakning av själva roboten. Istället följer man en signal som man ger tillåtelse att automatiskt placera samma trades på ens eget konto som också tas på ett centralt ”moderkonto”.

Denna typ av tjänst förmedlas via flera olika tekniska plattformar, och även tradingstrategierna kan självfallet vara väldigt olika så även här behöver man göra en del undersökningar av marknaden innan man gör slag i saken. 

Båda dessa typer av tjänster diskuteras flitigt bland medlemmarna i våra diskussionsforum.

Signaltjänster för manuell valutahandel

Detta är något som passar utmärkt för den som vill handla mer manuellt men inte har tid att själv sätta sig in i marknaden.

Genom att följa en eller flera kanaler som drivs av andra duktiga traders, i vissa fall proffs, så kan man ta emot förslag om att det kan vara intressant att ta en egen manuell position på marknaden, plus samtidigt få information om lämpliga värden på när man bör gå ur nämnda position för att antingen (förhoppningsvis) ta hem en vinst (”Take Profit”) eller för att begränsa förlusten (”Stop Loss”) om det skulle gå åt fel håll. Detta skapar trygghet och är en del i det som brukar kallas för riskhantering och som är en fundamentalt viktig del i all trading.

Denna typ av tjänst gör, förutom att man kan tjäna pengar på den, att man kan spara enormt mycket tid! Dels behöver man inte direkt jobba på att bli en fullfjädrad analytiker och strategiexpert själv, och dels så slipper man att själv sitta så mycket med att analysera diagram och gallra fram tradingmöjligheter.

Signalerna finns i en mängd olika varianter, byggda på olika strategier och skapade antingen av automatiska programvaror eller av professionella analytiker, men det vanligaste är nog att det är människor bakom. Du väljer själv vilken eller vilka sådana signaltjänster som passar just dig och som du vill följa. De flesta som testar tycker att det är både spännande och trygghetsskapande att följa mänskliga proffstraders som vet vad de pysslar med, plus att detta i sig är en god möjlighet för en själv att plocka upp ny kunskap kring manuell trading i allmänhet och även kring specifika strategier.

Sammantaget hjälper denna typ av tjänster dig, även om du är nybörjare, att inte handla helt i blindo utan du har något eller någon bakom det hela som faktiskt gallrat igenom marknaden efter olika möjligheter. Många signaltjänster är väldigt öppna med sina resultat och tar vanligtvis samtliga positioner själv också för att vara transparenta. 

Tradingsignaler skickas vanligen via SMS, via e-post eller sociala medier t.ex. Telegram. När du får en signal är det bara för dig att bestämma om du vill hänga på och ta den föreslagna positionen på ditt eget konto eller om du väljer att avstå från möjligheten. Även detta är en fördel att man aldrig behöver ta samtliga rekommendationer.