fbpx

Mobile Wealth Guide Nr 1

Hur man startar och betalar konto hos Mobile Wealth (MW).

Uppdaterad 240114

A. Starta konto hos MW.
Du skapar ett kostnadsfritt användarkonto via registreringslänken:

https://svfx.mobilewealth.io

Att skapa kontot är alltså kostnadsfritt och medför inga förpliktelser. Betalar du årsavgiften medan platser finns lediga så säkrar du dock din plats i Founders Launch / pre-launch.

Vi vet ännu inte exakt när officiell launch kommer att ske men siktet är inställt på februari, vilket fortfarande kan komma att ändras.

För och efternamn, mailadress samt telefonnummer är allt som behövs. Hitta sedan på ett användarnamn med enbart bokstäver vilket du kan använda för att logga in, alternativt med din mailadress. Användarnamnet gör även skillnad på stora och små bokstäver. Hitta sedan på ett lösenord och skriv ned det, minst åtta tecken och gärna små och stora bokstäver samt siffror och specialtecken. Repetera lösenordet och klicka [Create my account!]

Mobile Wealth, Guide 1 bild 1

Länken till Mobile Wealth backoffice är: https://office.mobilewealth.io/

B. Betala för ditt konto hos MW.
Att betala för ditt konto hos MW går i dagsläget endast att göra genom att betala $297 för 12 månader med kryptovalutorna BTC eller USDT. Har du inget konto på någon plattform som hanterar krypto idag så kan du använda t ex Revolut. Det är en onlinebank baserad i Litauen viken omfattas av insättningsgaranti och har låga avgifter, du får bl a ett eget IBAN för internationella betalningar, kan öppna konton i många olika valutor och kan även beställa ett gratis betalkort alternativt använda ett virtuellt. De hanterar även krypto och det brukar aldrig vara några problem med betalningar vilket vi är vana med hos storbankerna. Det mesta med Revolut måste hanteras via app i telefonen, alla funktioner finns inte i web-versionen.

Vill du inte öppna ett konto hos Revolut hoppar du över detta avsnitt.
Surfa in på: https://www.revolut.com/sv-SE/
* Sitter du vid en dator så klicka på [Registrera dig] uppe till höger och scanna sedan QR-koden med din telefon eller ange ditt telefonnummer för att få en länk till att ladda ned appen.
* Sitter du redan med en mobil enhet så klicka på [Ladda ner appen]. Sen är det bara följa instruktioner:

Ange telefonnummer och klicka registrera

Skriv in kod du får på sms

Välj land – registrera

Skriv in för- och efternamn exakt som på ditt ID, födelsedatum i format yyyy mm dd

Adress, mail – godkänn

Välj pin 6-12 siffror

Välj id för uppladdning och fota

Ange personnummer

Välj vad du tänkt använda kontot till

Välj standard för gratis konto

Välj virtuellt eller fysiskt kort, går att öppna båda varianterna inne på kontot även senare

Sätt sen in en liten sudd på kontot för verifiering och för att kunna betala för ev. fysiskt kort med en knapp hundralapp.

När ditt Revolutkonto är godkänt behöver du sätta in pengar. Klicka på [+] vid Lägg till pengar (Se bild nedan)

Mobile Wealth, Guide 1 bild 2

Ange sedan summa, vilken är beroende på växelkurs och kortavgifter hos din bank. Därefter tillkommer växlingsavgift och intern avgift för överföringen hos Revolut. 3500 kr räcker och det som blir över kan du enkelt handla upp.
Lägg till ditt betalkort och klicka [Lägg till pengar säkert]

Avgiften för att köpa krypto är 1.5% hos Revolut och överföringsavgiften för BTC till MW 50-150 kr beroende på blockkedjans belastning vilket är helt ok i jämförelse med många andra aktörer. För att köpa krypto tryck på Krypto längst ned i appen och sedan Investera. Välj BTC och tryck på [+ Köp]. Välj SEK i nedre rullgardinen och ange belopp där. Kan du inte välja SEK utan bara USD får du växla om dina SEK till USD först. Vill du köpa exakt rätt summa BTC får du göra stegen nedan först och notera hur mycket BTC som MW vill ha innan du köper dina BTC och fylla i det beloppet.

Logga sedan in på https://office.mobilewealth.io/ och klicka på [Purchase Package] till vänster i menyn och välj sedan ”1 year, 297usd” samt Bitcoin eller Etherum för USDT.
Tryck sedan på [Continue]

Mobile Wealth, Guide 1 bild 3

Skriv ditt namn (för- och efternamn) i rutan och tryck sedan på ”Complete order”.

Mobile Wealth, Guide 1 bild 4

Tryck på [bitcoin] enligt nedan bild alternativt USDT (vilket är tillagt senare och inte med på skärmdumpen).

Mobile Wealth, Guide 1 bild 5

DET VIKTIGASTE STEGET.
Gå till din wallet eller Revolut där du har dina krypto redo (det går inte skicka direkt från L1) och skicka BTC eller USDT till den korrekta adressen nedan (du ska givetvis inte använda adressen i den här guiden). Det är ytterst viktigt att det är EXAKT rätt summa till EXAKT rätt adress som visas på din skärm. Dubbelkolla de första 2 tecknen och de sista 2 tecknen i adressen för att vara säker på att allt hängde med. Dubbelkolla vad det står hur mkt ”gas fee” är och lägg på det på beloppet om det inte går att välja typ ”fee from account” (olika exchanges/wallets har olika gas fee). Hos Revolut läggs det på utöver de $297 så skriv bara $297. Även viktigt att du skickar via rätt nätverk (bitcoin för BTC och Etherum/ERC20 för USDT). Om inte QR-koden fungerar så kopiera och klistra in både beloppet och adressen. QR-koden går inte att använda med Revolutappen.

Mobile Wealth, Guide 1 bild 6

När du har skickat dina krypto så kommer en av bilderna nedan att dyka upp och det är då dags att vänta. Det kan ta ett par timmar för transaktionen att gå igenom. Om inte bilden nedan dyker upp automatiskt tryck på ”manage orders” så ser du den.

Mobile Wealth, Guide 1 bild 7

Mobile Wealth, Guide 1 bild 8

När allt har gått igenom kommer du se status likt bilden nedan och du kan då luta dig tillbaka och vänta tills MW aktiverar ditt konto.

Mobile Wealth, Guide 1 bild 9