fbpx

Losers quit when they fail. Winners fail until they succeed

Ett välkänt citat från Robert Kiyosaki.

Kiyosaki är en internationellt erkänd entreprenör, investerare och bästsäljande författare och är välkänd för sin banbrytande bok ”Rik pappa, fattig pappa”, där han utmanar konventionella föreställningar om pengar och ger praktiska insikter om att bygga välstånd. Med sitt unika perspektiv på finansiell intelligens och investeringsstrategier har Kiyosaki bemyndigat miljontals människor över hela världen att ta kontroll över sin ekonomiska framtid.

Du kan hitta ytterligare 2293 citat på den här länken, sorterade efter popularitet, kanske hittar du en favorit att sätta upp vid datorn som en påminnelse eller daglig peppning.  Goodreads – Robert Kiyosaki quotes

 

Animerad sammanfattning av Rich Dad Poor Dad

Här nedan är länken till en youtubefilm vilken du kan hitta hos FightMediocrity på YT om hur de tolkar boken som Robert Kiyosaki har skrivit. Den är 10 år gammal men fortfarande lika intressant tycker vi, avsätt 8 min av din tid och kika på den redan nu. Youtube – The book that changed my financial life

Något annat man förknippar med Robert Kiyosaki är inkomstkvadranten och de fyra sätten att tjäna pengar på, samt om passiva intäkter. Vill du att vi ska skriva mer om ämnet i en separat artikel så glöm inte att även gilla någon av kommentarerna till det här inlägget på facebook. Gilla Ja eller Nej.

 

Några lärdomar från boken ”Rich Dad Poor Dad”

Det är enklare att förändra dig själv än att försöka förändra andra.
Skolan lär inte ut privatekonomi. Skolan lär våra barn att spela säkert, välja trygghet, i stället för att spela smart. I skolan får vi lära oss att misstag är dåligt men för att bli rik måste du göra misstag för att bli bättre på att lösa problem.
De fattiga arbetar för pengar medan de rika sätter sina pengar i arbete så att de jobbar åt dem. Finansiell utbildning löser dina problem, inte mer pengar.
Rika människor köper tillgångar som genererar mer pengar (aktier, fastigheter). Fattiga människor förblir fattiga eftersom de köper på sig skulder som de tror är tillgångar (bilar, bostad, båtar).
Ett passivt positivt kassaflöde varje månad och år är det som gör dig rik (intäker från hyror, utdelningar från aktier). Att köpa tillgångar och hoppas att de går upp i värde är spekulation.

“Det finns de som får saker att hända, det finns de som ser på när saker händer och det finns de som säger ”vad hände?” – Robert Kiyosaki

Böckerna ´Rich Dad, Poor Dad: Vägen till ekonomisk framgång´ samt ´Cashflow Quadrant: Rich Dad’s guide till ekonomisk framgång´ m.fl finns både på svenska och engelska samt som talbok.

Kiyosakis investeringar

Kiyosaki förespråkar även kryptovalutor och predikar om en bank-, samt en global ekonomisk krasch. Han säger till sina 2.5 miljoner följare på X att han tror Feds åtstramning kommer att leda till en lågkonjunktur och att fler banker kommer att gå omkull. Han rekommenderar att de bästa investeringarna under en ekonomisk krasch är guld, silver samt Bitcoin (BTC). Kiyosaki skrev 8 februari i år att “I många år har jag varnat, Köp guld, silver, Bitcoin. Vi går inte in för en mjuklandning. Tyvärr kraschar världen av falska pengar och guld, silver och Bitcoin är fallskärmar för din personliga mjuklandning.”
Den 3 februari skrev han även på X att börsrallyt drivs av dollar som kommer från den amerikanska regeringen och då specifikt den fantastiska uppgången för Magnificent Seven-aktierna som inkluderar aktier i tekniska titaner som Tesla, Meta, Alphabet, Amazon, Apple, Microsoft och Nvidia. Enligt Kiyosaki gör uppkomsten av Magnificent Seven att investerare tror att den amerikanska ekonomin är i en position att bevittna mer tillväxt. De har skjutit i höjden med 71% under 2023 medan resten av aktierna i S&P 500 ökade med 6 % under samma tidsperiod.
“The stock market is climbing higher and higher. Suckers actually believe the economy is strong. Don’t be fooled. The Magnificent Seven financed by US government dollars keeps the stock market up. Please be careful. Stock and bond markets are about to crash.”

Kiyosaki framhåller att han fortsätter att hålla Bitcoin (BTC) för att skydda sig mot handlingar från Fed, finansdepartementet, såväl som Wall Street.

“Why I own Bitcoin? Bitcoin is protection against the theft of our wealth via our money. Fed Chairman Powell, Treasury Secretary Yellin, and Wall Street bankers steal our wealth via our money, specifically via inflation, taxation and stock price manipulation. That is why I save and invest in Bitcoin, not stocks, bonds, and fake dollars.”

Källa: X the Real Kiyosaki