fbpx

Användarnamn på Telegram är något som du skapar själv efter att du först av allt skapat ett konto med hjälp av ditt telefonnumer. Det ska inte blandas ihop med det ”dispaly name” som visas i anslutning till din profilbild och som du också väljer själv. Du kan till exempel välja att andra ska se ditt namn som ”Anna Andersson”, ”Karl Pedal” eller ”Cool snubbe”, samtidigt som ditt användarnamn kan vara något helt annat, såsom t ex @annaaaa111, @karluspedalis eller @ci39v76bnw . 

Användarnamnet börjar med @ och du skapar eller ändrar detta under meny, settings, edit profile, username. Du ska inte skriva @ här, det kommer att läggas till automatiskt. Glöm inte att spara när du skrivit in det användarnamn du vill ha.

Användarnamnet används för att enkelt identifiera eller söka efter dig på Telegram vilket ”display name” inte fungerar särskilt bra för.

Användar-ID eller User ID är någonting helt annat, nämligen en lång rad med siffror (ett ”nummer” alltså) som automatiskt bestäms av Telegram-tjänsten i samband med att du skapar ditt konto. Detta kan inte ändras. Du kan ta reda på ditt Användar-ID genom att skriva /start till Telegramanvändaren @userinfobot varvid du får tillbaka ett meddelande med ditt användar-ID.