fbpx

Det korta svaret är, nej du kan inte se öppna trades vid användning av de automatiska produkterna (ADS), enbart efter att de har stängt.

Mobile Wealth har en stark ambition att vara så transparenta som möjligt med allting som sker tradingmässigt. Tanken är således att man som kund ska kunna se alla trades som tas på kontot. Dock så är det tyvärr ett affärsmässigt måste för dem att även skydda sig mot att folk med rymligt samvete kopierar de trades som deras produkter tar. Krasst uttryckt, att någon “stjäl” eller “snyltar på” MW:s arbete och investeringar. Kopiering av detta slag är ett mycket utbrett problem som inte kan ignoreras eftersom det kan orsaka mycket stor skada för bolaget.

Fullständig transparens gentemot oss kunder och skydd mot olovlig kopiering utgör båda viktiga mål för bolaget, men det är också två mål som är mycket svåra, eller i praktiken till och med omöjliga, att uppfylla samtidigt, och därav behövs någon form av kompromiss.

Mobile Wealth kommer att genomföra denna kompromiss genom att hantera olika tjänster på olika sätt. Enligt den information vi har i dagsläget kommer det bli på följande sätt:

  • Manuellt inriktade tjänster, såsom signaltjänster och liknande, kommer vara helt transparenta och visa samtliga positioner i realtid på våra tradingkonton. I dessa fall kommer vi även själva att kunna justera risknivå samt hantera positionerna manuellt på egen hand om vi så önskar.
  • Vissa andra tjänster, specifikt de automatiserade handelstjänsterna, dvs de som MW själva benämner “ADS”-tjänster (“AI Directed Systems”), kommer endast visa begränsad information i realtid samt kommer ej ha några inställningar som vi kunder själva kan påverka avseende risknivå mm, och vi kommer ej heller kunna manuellt påverka (t ex stänga) några öppna positioner.
    I dagsläget, och troligen löpande framåt, kommer aktuell kontobalans visas live via handelsplattformen, medan öppna / pågående trades är dolda. Samtliga trades redovisas dock med detaljerad specifikation i efterhand, alltså efter att de stängts och det kommer även bli möjligt att exportera information om samtliga trades för att använda som underlag för privat skattedeklaration eller bokföring i företag.
    Som kommentar till detta vill vi nämna att beslutet att låsa konfigurationen/inställningarna av dessa produkter samt begränsa vilken information som visas live har flera skäl. Dels som ett skydd mot olovlig kopiering, men ett annat viktigt skäl är även att det är helt tydligt att resultatet från dessa mycket avancerade produkter generellt blir betydligt bättre om de lämnas ifred från manuell påverkan av oss människor. Vidare eliminerar detta också risken för att vi kunder på egen hand ska råka strula till det för oss; något som är väldigt vanligt förekommande med andra handelsrobotar.