fbpx

Förutom den fasta avgiten på $24,95 per månad så är vinstdelning den viktigaste komponenten i MW:s affärsmodell. Man tar ut en mycket låg fast månadskostnad för tillgången till flera olika produkter att välja mellan, vilket gör att det blir enkelt och billigt för i princip vem som helst att bli kund hos MW och komma igång med automatiserad trading.

I och med att månadskostnaden är såpass låg som den är så är den inget som bolaget kan överleva, än mindre växa, på. Istället får man sina huvudsakliga intäkter från just vinstdelning, dvs man behåller en andel av de vinster som vi kunder genererar genom att använda deras produkter. Således: Tjänar inte vi kunder några pengar på MW:s produkter så gör inte bolaget det heller.

Alla som blir kunder under smyglanseringsperioden (från hösten 2023) och fram till och med dag 50 efter den officiella lanseringen (som preliminärt sker någon gång under första kvartalet 2024) hamnar på 40% vinstdelningsavgift, för all framtid. Blir man kund under dag 51-100 efter officiell lansering blir avgiften 44% och efter 101+ dagar är avgiften 47.5%.

Vinstdelningen sker rent praktiskt direkt efter månadsskiftet genom att MWs del dras från ens eget tradingkonto. Den exakta procentandelen som dras av kan variera lite från månad till månad eftersom den tar hänsyn till eventuellt öppna trades men det jämnar ut sig över tid för att motsvara den fördelning man har rätt till.

Relevanta begrepp på engelska: Profit split, Profit sharing, Performance fee