fbpx

Detta svar avser hur det fungerar när man använder sig av brokern BlackBull Markets vilken i skrivande stund är den enda brokern vi kan välja. Eventuellt kan det hela se lite annorlunda ut för andra brokers som tillkommer senare.

När du först skapar ett användarkonto hos brokern kommer du även automatiskt, som en del av registreringsprocessen, att bli guidad genom processen att öppna ett vanligt tradingkonto för någon av de vanliga handelsplattformarna. Detta första tradingkonto kommer dock ej att användas till Mobile Wealths automatiserade tjänster men det kan förstås användas för egen trading av annat slag, eller eventuellt för andra framtida tjänster från Mobile Wealth. För att komma igenom detta första steg på ett smidigt sätt rekommenderar vi att göra följande val:

  • Plattform: MT5
  • Hävstång / Leverage: 1:500 (eller 500:1, avser samma sak)
  • Kontotyp: Standardkonto
  • Kontovaluta: Kontot kan vara denominerat i vilken valuta som helst. Välj t ex EUR, USD, GBP eller något annat som du är van vid och bekväm med.

 

Den kontotyp som skall användas för Mobile Wealths automatiserade tjänster (ADS-tjänster / Eden, se separata artiklar) kallas för ”Investor Account”. Ett sådant konto skapar du själv efter att du blivit godkänd som kund hos brokern. Beskrivning av hur detta går till finns i denna guide

  • För tillfället körs både Guld, US30 US100 och S&P500 på samma konto och handel i samtliga dessa instrument kommer att ske automatiskt när du har öppnat, och satt in pengar på, ett multi asset-konto. All hantering av trading samt riskinställningar kommer att utföras helt och hållet av Mobile Wealth. Troligen kommer det i framtiden bli så att olika assets delas upp på olika konton för att vi som kunder själva ska ha möjlighet att välja specifikt de assets vi själva är intresserade av, och för att vi ska kunna sprida vårt kapital över flera tillgångar som inte är beroende av varandra. 
  • Viktigt! Det måste vara samma ägare (person eller företag) till Mobile Wealth-kontot som till brokerkontot och/eller kryptoplattformskontot där handeln sker.